Welk garen kies ik voor mijn project? 

Jaaa! Ze lijkt soms nog wat te twijfelen, maar de zon is onderweg! Alhoewel ik echt een herfst-mens ben, kan ik wel enorm genieten van lange zwoele zomeravonden of de dag fris beginnen met een wandeling om 6 uur 's ochtends, voor de zon je om de oren slaat..
En het voorjaar en de zomer zijn ook bij uitstek geschikt voor dunne, luchtige draadjes. Wil je wel eens een plantaardig garen proberen, maar weet je niet waar te beginnen? Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van mijn garens. 

- Bamboe draagt heel luchtig en zacht. Het valt soepel langs je lichaam en heeft een hele mooie "drape". Ook voor mensen met een gevoelige huid is bamboe heel geschikt: het prikt en irriteert niet en neemt gemakkelijk vocht op. Wanneer je je bamboe shirt in een sopje stopt, zul je zien dat de steken prachtig regelmatig worden: één van de mooie eigenschappen van bamboe! Dit garen is heel goed te gebruiken voor een patroon met een relief zoals kabels. 

- Bamboe-Linnen heeft het zachte van bamboe, maar de robuuste, vlassige uitstraling van linnen. Ik vind het een heerlijk draadje! Op de streng voelt het wellicht iets stug aan, maar zodra je ermee gebreid hebt, geeft dit garen een prachtige zachte stof met een hele mooie glans. Het is wel een dun draadje, ik raad max naald 3.0 mm aan. Bamboe linnen is bij uitstek geschikt voor een simpel truitje met een kantpatroon in bijvoorbeeld de boord of hals. 

- Regelmatig hoor ik verstokte wolliefhebbers zeggen dat breien met katoen een slecht idee is. Jammer, want mijn superzachte pima katoen breit en haakt heerlijk en resulteert bovendien in een kledingstuk dat ontzettend lekker zit en heerlijk draagbaar is in warme zomers! Pima katoen is veel zachter dan katoen waar je beestjes mee haakt: het is oersterk, kan in de wasmachine en eventuele restjes zijn perfect voor een gebreide of gehaakte onderzetter, mugcozy of vaatdoekje. Pima katoen is een alleskunner: een fijn kabeltje, kantbreien, opengewerkte mandala's, jij maakt het! 
 

In principe kunnen alle garens worden gewassen in de machine, maar persoonlijk was ik mijn kledingstukken van handgeverfde garens het liefst op de hand, je wilt immers niet dat het geruineerd wordt door een rits die blijft haken of een ander kledingstuk dat kleur afgeeft...  
Check wel nog even mijn wasadvies voor het beste resultaat!


 

© 2020 - 2024 de Draadzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel