Nadat ik drie jaar een webshop had gerund met commerciële garens, was het tijd voor iets anders dat meer voldoening gaf en waar ik veel meer van mezelf in kwijt kon. Dat heeft geresulteerd in de Draadzaak. In mijn webshop vind je handgeverfde garens, zowel plantaardig als wol.

Hoi! Ik ben Wendy, de duizendpoot achter De Draadzaak. Ik ben een nuchtere Groningse, met een zwak voor bon bon bloc, een grote liefde voor het breien van simpele sokken en respect voor dier en milieu.

Ik startte de Draadzaak met louter plantaardige garens. Er zijn veel haaksters en breisters die allergisch zijn voor wol, maar wél graag met mooie handgeverfde garens willen werken. Ook kiezen steeds meer mensen voor een vegan leefstijl en voor velen past wol daar niet bij. Ik heb het verven van plantaardige garens zoals bamboe, katoen en linnen me eigen gemaakt en tóch bleef het kriebelen. Zodoende verf ik sinds de zomer van 2023 ook wol.

Het verven van plantaardige garens en wol is volledig verschillend van elkaar: andere verf, andere technieken en andere mogelijkheden. Dat houdt het spannend en afwisselend! Het is lastig om mijn verfstijl te omschrijven, maar ik hou ervan als het een beetje schuurt qua kleur en trek van nature het meest naar herfstige tinten.

Alhoewel de Draadzaak een webshop is, probeer ik af en toe met mijn garens op markten en beurzen te staan, zodat mensen de mogelijkheid hebben ze te zien en te voelen. Dit jaar heb ik weer deelgenomen aan de Weversmarkt in Hoorn (26 juli) en de Breidagen in Zwolle (13 & 14 oktober), en ook voor 2024 zijn er plannen in de maak! Houdt de agenda in de gaten voor nieuwe data. Eens in de 5 à 6 weken maak ik een video voor YouTube waarin ik vertel over mijn handwerkprojecten, shopupdates en nieuwtjes omtrent de Draadzaak.

Kijk lekker even rond. Heb je vragen? Je mag me altijd een bericht sturen via Instagram, de what's app button onderaan deze pagina of via wendy@dedraadzaak.nl. Ik help je graag! 

Hartelijke groet,
Wendy

 

© 2020 - 2024 de Draadzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel