Over mij


Hoi! 

Ik ben Wendy, de duizendpoot achter De Draadzaak. Bijna drie jaar lang heb ik een webshop gehad in Ierland waarin ik commerciële garens en brei- en haakaccessoires verkocht. Helaas gaf me dit weinig voldoening en toen we terugkwamen naar Nederland bleek het heel lastig te zijn een plek te verwerven tussen de grote gevestigde namen. En misschien wel het belangrijkste: ik kon mijn creativiteit er niet in kwijt. 

In Ierland, begon ik in juli 2018 op kleine schaal met het verven van katoen. Daar is weinig over te vinden op internet, dus het is een proces geweest van uitproberen, lering trekken en opnieuw beginnen. Héél veel strengen verder ben ik nog steeds niet uitgeleerd ... en gelukkig maar! 

Het verven van dierlijke vezels zoals wol is bekender dan het verven van katoen. Het is ook een heel ander proces: ik gebruik bijvoorbeeld geen pannen op het vuur, breng de verf op een andere manier aan en katoen 'slurpt' de verf niet op zoals wol dat doet. Daarom is het aanbrengen van speckels op katoen ook zo lastig. 

Ik houd enorm van muziek en laat me voor mijn garens dan ook graag inspireren door mooie liedjes die in de loop der jaren zijn 'blijven hangen'. Soms ontstaat een kleurstelling door naar bepaalde muziek te luisteren, en soms heb ik tijdens het verwerken en labelen van de garens ineens een ingeving of liedje in m'n hoofd. 

De Draadzaak is gevestigd in het noorden van Nederland, in een klein dorpje genaamd 't Zandt. Hier woon ik met man en Poes in een heerlijk huis 'op de klei'. In de toekomst hoop ik op verschillende festivals en beurzen aanwezig te zijn, houd daarvoor de agenda goed in de gaten. En tot slot nog dit: ben je lid van Gek op Haken? Dan shop je alle* garens in mijn webshop met een hele fijne 10% korting!

Veel plezier met het virtueel besnuffelen van mijn plantaardige garens. Stuur gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt.

Groet,
Wendy

* de garens op de sale pagina zijn uitgesloten van deze ledenkorting

© 2020 - 2022 de Draadzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel