Nadat ik drie jaar een webshop had gerund met commerciele garens, was het tijd voor iets anders dat meer voldoening gaf en waar ik veel meer van mezelf in kwijt kon. Dat heeft geresulteerd in de Draadzaak. In mijn webshop vind je handgeverfde, kleurrijke plantaardige garens op draadjes gemaakt van bamboe, linnen, pima katoen of een combinatie hiervan.  

Hoi! Mijn naam is Wendy, de duizendpoot achter De Draadzaak. Ik ben degene die je bestelling heeft geverfd, 'm voor je in gaat pakken, het theetje voor je heeft uitgezocht èn ik rijd hoogstpersoonlijk voor jou naar het pakketpunt om je bestelling weg te brengen! Oh, en ik ben ook degene die het 1000 litervat in de tuin heeft geinstalleerd om regenwater mee op te vangen, want voor mijn gehele verfproces gebruik ik namelijk wel 90% hemelwater!

Waarom ik kies voor plantaardige garens? Dat besluit heeft een paar redenen. Er zijn al heel veel prachtige handgeverfde wolletjes op de markt, ik weet niet of ik daar nog iets aan toe te voegen heb. Ten tweede: er zijn veel haaksters en breisters die allergisch zijn voor wol, maar wél graag met mooie handgeverfde garens willen werken. En steeds meer mensen kiezen voor een vegan leefstijl en willen daarom uit principe niet met dierlijke producten werken. Wat jouw reden ook is: welkom, kijk lekker even rond! En heb je vragen? Je mag me altijd een bericht sturen via Instagram, de what's app button onderaan deze pagina of via wendy@dedraadzaak.nl. Ik help je graag! 

Het verven van dierlijke vezels zoals wol is bekender dan het verven van plantaardige garens. Het is ook een heel ander proces: ik gebruik bijvoorbeeld geen pannen op het vuur, breng de verf op een andere manier aan en plantaardig garen 'slurpt' de verf niet op zoals wol dat doet. Daarom is het aanbrengen van speckels op bijvoorbeeld katoen ook zo lastig. 

Alhoewel de Draadzaak een webshop is, probeer ik af en toe met mijn garens op markten en beurzen te staan, zodat mensen de mogelijkheid hebben ze te zien en te voelen. Dit jaar hoop ik weer deel te nemen aan de Weversmarkt in Hoorn (26 juli) en de Breidagen in Zwolle (13 & 14 oktober), check voor definitieve data regelmatig even de agenda. Ook maak ik eens in de 5 à 6 weken een video voor YouTube waarin ik vertel over mijn brei- en haakperikelen, shopupdates en andere nieuwtjes omtrent de Draadzaak. En tot slot nog dit: ben je lid van Gek op Haken? Dan shop je alle* garens in mijn webshop met een hele fijne 10% korting!

Veel plezier met het ontdekken van mijn plantaardige garens en vergeet niet een bericht te sturen als je vragen hebt.

Hartelijke groet,
Wendy

* de garens op de sale pagina, de yarnclub en de Adventkalender zijn uitgesloten van deze ledenkorting

© 2020 - 2023 de Draadzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel