Wasadvies

De handgeverfde garens van De Draadzaak worden met de grootste zorg en met professionele, niet giftige, verfstoffen gemaakt. Om waterverspilling tegen te gaan gebruik ik zoveel mogelijk (schoon!) regenwater en is een ouderwetse centrifuge een grote hulp. 

Zelf kies ik ervoor om handgemaakte producten met de hand te wassen. Wil je echter gebruikmaken van de wasmachine, neem dan alsjeblieft onderstaande adviezen in acht: 

  • Mijn garens kunnen op 30 graden in de wasmachine worden gewassen. Was het de eerste keer wel apart, om te voorkomen dat de kleur afgeeft op de andere kleding in de machine. Het is volkomen normaal dat er tijdens de eerste was(jes) nog wat kleur vrijkomt. 
  • Gebruik je twee sterk contrasterende kleuren naast elkaar? (bijvoorbeeld een hele lichte en hele donkere), let er dan op dat je kort spoelt, het spoelwater meteen ververst zodra je donkere verf in het water ziet verschijnen en gebruik een colour catcher doekje. Helaas kan ik niet 100% garanderen dat de kleuren elkaar niet zullen beinvloeden! 
  • Producten gemaakt van het DK Air katoen kun je, om de fluffy structuur van het garen te behouden, het beste op de hand wassen. Dit kan heel simpel: maak een lauwwarm sopje (van een gewoon wasmiddel dat je altijd gebruikt) en was je product daarin. Spoel het uit en zet het daarna nog een kwartiertje in een lauwwarm sopje van water met een scheutje wasverzachter. Even uitspoelen en klaar! Laat je product liggend in de wind drogen,  om te voorkomen dat je trui een jurk wordt ;-). 
  • Drogen: je product bij voorkeur liggend aan de lucht laten drogen. Wil je de wasdroger gebruiken? Ik raad het af. Wil je'm toch gebruiken? Wees dan voorzichtig met hoge temperaturen, dit zal altijd krimp tot gevolg hebben! 
  • Kijk uit met middelen zoals Vanish: deze bleken en zullen de kleuren doen vervagen.

Ik hoop dat je met deze tips & tricks veel plezier zult hebben van je handgemaakte item! 

 

© 2020 - 2024 de Draadzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel