Privacyverklaring

Jouw privacy is belangrijk. In Nederland is het verplicht om in het kader van de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) een privacyreglement op te stellen. Deze verklaring is uitgebreider dan voorheen en opgesteld in begrijpelijke taal. Zo is het voor jou nog duidelijker wat De Draadzaak met jouw persoonsgegevens doet.

Bestellen
Wanneer je bij De Draadzaak een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om je bestelling netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jou te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling, van je bank. Hiervoor gebruiken wij je betalingsgegevens, naw-gegevens, ip-adres, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot één jaar nadat je bestelling is afgerond. Daarna bewaren we deze nog zeven jaar op papier omdat dit verplicht is voor de Belastingdienst. 

Verstrekking van jouw gegevens aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen die de hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. Voor het afhandelen van jouw bestelling werken wij samen met:
- Betalingsprovider Klarna
- Postbedrijf DHL
- Hostingpartij MijnWebwinkel

Nieuwsbrief
Je kunt je abonneren op mijn (korte) nieuwsbrief. Hierin lees je wanneer en welke nieuwe garens er in de webshop worden geplaatst. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Onderaan elke nieuwsbrief vind je een afmeldlink. Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt.

Wij gebruiken Mailchimp voor het versturen van de nieuwsbrief.

Reclame
In principe sturen we je geen reclame, maar het zou kunnen dat we - maximaal twee keer per jaar - je mailadres gebruiken om je een aanbieding te sturen of op de hoogte te brengen van een sale. Wil je dit niet? Elke e-mail bevat een afmeldlink. Je kunt De Draadzaak blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. In onze webwinkel zijn social media-buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Cookies
Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen van de webshop werken dan mogelijk niet goed meer.

Beveiliging
Beveiliging van jouw persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen er samen met MijnWebwinkel voor dat je gegevens bij ons goed beveiligd zijn.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.
Je hebt de volgende rechten:
- uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
- inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
- het laten corrigeren van fouten
- het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
- intrekken van toestemming
- bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat ik je niet op de juiste manier heb geholpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Dit is de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar natuurlijk krijg ik het liefst zelf de mogelijkheid om een klacht goed op te lossen, dus ben je niet tevreden met je aankoop? Stuur me dan alsjeblieft een bericht en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactgegevens:
De Draadzaak – Wendy Roestenberg
’t Zandt, Groningen
wendy@dedraadzaak.nl

© 2020 - 2021 de Draadzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel