ADVENTKALENDER 2022   


DE DRAADZAAK ADVENTKALENDER VAN 2022 IS UITVERKOCHT!

Na het enthousiasme over De Draadzaak Adventkalender van afgelopen jaar, kan een tweede editie dit jaar natuurlijk niet uitblijven. En wat heb ik er weer zin in om er iets moois van te maken!! Net als vorig jaar zal ik ook voor deze Adventkalender weer gebruik maken van het superzachte 100% pima katoen, in light fingering weight dikte (vergelijkbaar met sokkengaren). Dus ben jij allergisch voor wol, leef je veganistisch of ben gewoon heel erg gek op handgeverfde plantaardige garens? Dan maak ik graag iets moois voor je om in de decembermaand mee af te tellen naar Kerst. 

Wat zit er in de Draadzaak Adventkalender? 
In deze Adventkalender vind je 24 individuele pakjes met in elk pakje een bolletje handgeverfd katoen van 20 gram/80 meter (de light fingering-basis van 100 gram/400 meter), geschikt voor naalden 2.0-3.5 mm, afhankelijk van hoe los of vast je haakt/breit. Qua gewicht komt deze dikte overeen met sokkengaren, maar het is een fractie dunner omdat wol wat meer 'fluff' heeft. Pima katoen heeft een subtiele glans en "pakt" de verf heel mooi, waardoor je rijke, gesatureerde kleuren krijgt. 
Kenmerkend voor mijn Adventkalender is dat ik je voorzie van "ready to go" cakejes, ik heb het winden dus al voor je gedaan!! Dat heeft als voordeel dat je meteen na het uitpakken kunt gaan breien of haken en zo lekker dagelijks bij kunt blijven met het patroon dat je volgt! 

Wat mag je verwachten van de Draadzaak Adventkalender?
Als je mijn podcast wel eens hebt bekeken, weet je dat het milieu en dierenwelzijn mij na aan het hart liggen. Het productieproces van katoen is helaas niet zo milieubewust als ik zou willen, maar ik heb wèl invloed op mijn eigen productieproces. Ik gebruik daarom voor 80% van het verfproces (schoon!) regenwater en gebruik verf dat niet milieubelastend is en in de waterzuivering door bacteriën kan worden afgebroken. Daarnaast haalt de centrifuge zijn stroom uit zonnepanelen die op ons dak liggen èn verf ik zoveel mogelijk mee met fijne weersomstandigheden, zodat de wind een handje kan helpen bij het drogen van de strengen. 
Heb je de Adventkalender vorig jaar besteld, dan weet je dat ik houd van een goed gevulde kalender. Natuurlijk spelen de garens de hoofdrol, maar ik voeg ook een aantal leuke (en lekkere!) extraatjes toe aan de pakjes, want ik gun je elke dag een feestje in december! Ook daarbij houd ik rekening met het milieu: geen goedkope spullen van Ome Ali dus, maar mooie, liefst lokale producten die met oog voor mens, dier en milieu - èn door (kleine) Nederlandse ondernemers - zijn gemaakt. 

Aan welke kleuren moet ik denken?
Wat het exact gaat worden, houd ik tot december voor mezelf (sorry!) , maar bovenaan deze pagina en in de bestellink vind je een aantal foto’s die ik als inspiratie ga gebruiken voor het verven van de garens. De kleuren zullen mooi in elkaar overlopen en worden zo geverfd dat je elke dag een stukje aan je adventsproject kunt breien of haken, tot aan eerste Kerstdag. Je mag alles verwachten: semi-solids, gespeckelde en meerkleurige garens.

Dit jaar is er een extra optie: 
Vorig jaar heeft Inge van Hobbybags al een extraatje verzorgd voor mijn Adventkalender, en dit jaar heb ik haar opnieuw gevraagd, omdat ze gewoonweg prachtige projecttassen maakt (ik houd van strakke naadjes en die techniek beheerst zij als geen ander!) Je kunt dus dit jaar een  projectbag bijbestellen om je Advent veilig in op te bergen! Deze is exclusief voor de Adventkalender en zal niet op een andere manier verkrijgbaar zijn.
Het stofje heb ik zelf mogen uitzoeken en het enige dat ik daarover kan zeggen is dat hij supertof en sfeervol is, passend is bij de decembermaand, maar zeker ook daarbuiten. Geen kerstbomen- en mannen dus! ;-) De afmetingen zijn ± 24 bij 26 cm.  

Een aantal 'huishoudelijke zaken':

  • Deze Adventkalender wordt als pre-order verkocht. Je ontvangt je bestelling dus niet meteen.
  • De Adventkalender zal in de eerste helft van november worden verzonden. Je krijgt daarover bericht per mail (met track & trace) zodra je pakket is verzonden. Je betaalt geen extra verzendkosten.
  • Let op: wanneer je andere artikelen meebestelt bij de aanschaf van de Adventkalender, zullen deze in één zending – dus in de eerste helft van november - naar je worden verzonden.
  • De voorverkoop loopt vanaf heden t/m 01-06-2022 of zolang de voorraad strekt en de prijs van de kalender is € 134,95. Omdat De Draadzaak een "one woman show" is, is de oplage beperkt. Twijfel je niet? Wacht dan niet met bestellen!
  • De Adventkalender wordt geleverd zonder patroon. Wel zal ik een lijst toevoegen met suggesties van (zowel Nederlandse als Engelstalige) haak- en breipatronen, die geschikt zijn om voor een Adventkalender te gebruiken. Wil je alvast wat 'huiswerk' doen en de lijst met suggesties van vorig jaar bekijken? Stuur dan even een mailtje.
  • Op de Adventskalender zijn geen kortingscodes van toepassing. 
  • Wil je de Adventkalender die ik in 2021 verfde bekijken? Klik dan hier (Instagram)

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Stuur me gerust via hier een app of via hier een mail :-)

© 2020 - 2022 de Draadzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel